Sfecla de zahar

Sfecla de zahar

Sfecla de zahar este o planta bienala, cultivata pentru obținerea zaharului.

Radacina este pivotanta, groasa, galbuie la exterior si alba in interior. Tulpina este in primul an scurta si inconjurata de un buchet de frunze mari, lucioase. In al doilea an este ramificata si mai lunga, pe care cresc florile. Florile sunt mici, grupate în inflorescenta, pe tipul 5 (adică au 5 sepale, 5 stamine și un pistil). Florile nu au petale, se numesc apetale (toate florile lipsite de petale se numesc apetale, a=fara). Polenizarea este facuta de vant (direct) si de insecte (incrucisata). Fructele sunt mici, sub forma de ghemulete, care se numesc glomerule. Fiecare fruct are o samanta in interior.

Plante inrudite cu sfecla de zahar sunt: sfecla rosie, spanacul, loboda. Din radacina se extrage zaharul si resturile de la industrializarea zaharului sunt folositoare in fabricarea spirtului.

 

 


  • Desicanti
  • Reglone Forte - Desicant pentru culturile de legume, cartof, orez, lucerna, floarea soarelui si sfecla de zahar, in doza de 2-4 l/ha.

  • Erbicide selective
  • Betanal Expert - Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si a unor monocotiledonate din culturile de sfecla de zahar.

  • Betanal Quattro - Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si a unor monocotiledonate din culturile de sfecla de zahar.

  • Targa Super - erbicid graminicid selectiv pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene

 

Sunteți aici: Home Culturi Sfecla de zahar