Fructe

În botanică, un fruct este ovarul copt (împreună cu semințele) aparținând unei plante cu flori. Fructele sunt mijloacele prin care plantele cu flori își împrăștie semințele.

După ce ovulul plantei este fecundat, ovarul începe să crească în dimensiuni. Petalele florii cad, iar ovulul se dezvoltă devenind sămînță. Creșterea fructului continuă pînă în momentul în care sămânța a ajuns la maturizare. La unele fructe cu mai mult de o sămânță, dimensiunile finale ale pulpei fructului sunt direct proporționale cu numărul de ovule fertilizate.

Majoritatea fructelor au valoare alimentară, fiind consumate atât crude cât și conservate sub formă de gemuri, marmelade, compoturi etc. Fructele sunt de asemenea parte componentă a prăjiturilor, înghețatelor, iaurturilor etc. Dieta formată numai din fructe se numește fructarianism, iar adepții ei sunt fructarieni.

 

  • Fungicide
  • Chorus 75 WG - Fungicid cu buna actiune si la temperatura scazuta ce previne si combate atacul de rapan si fainare din plantatiile de mar si par; combate monilioza la mar, piersic si cires, precum si putregaiul cenusiu din plantatiile de vita de vie si capsun

  • Score 250 SC - Fungicid sistemic translaminar cu actiune preventiva dar mai ales curativa in combaterea principalilor patogeni din plantatiile pomicole, culturile de legume si rapita prin tratamente in vegetatie la doza de 0,2-0,5 l/ha.

  • Clarinet - Fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa pentru combaterea rapanului si fainarii la mar

  • Insecticide
  • Confidor Oil SC 004 - Insecticid sistemic pentru combaterea daunatorilor la mar si prun prin tratamente la dezmugurit.

 

Sunteți aici: Home Culturi Fructe